Tato stránka používá tak zvané soubory cookies, díky kterým je pro vás používání internetových stránek pohodlnější. Zavřením tohoto banneru, kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ nebo dalším prohlížením těchto stránek dáváte svůj souhlas s používáním souborů cookies. Pokud se chcete dozvědět více, nebo pokud chcete znemožnit používání všech nebo některých souborů cookies, klikněte zde. Souhlasím
We Care Where You Care
 

Zásady ochrany soukromí

Datum účinnosti 22. května 2018

ÚVOD

BOLTON CZECHIA, spol. s r.o., se sídlem Na Vítězné pláni 4/1719, 140 00 PRAHA 4 („společnost“ nebo „my“) jednající z pozice samostatného správce osobních údajů a přidružené společnosti podnikatelské skupiny známé jako Bolton Group („skupina“) vás tímto informuje o tom, jak shromažďuje, používá a poskytuje osobní údaje týkající se Vaší osoby, které jste jí poskytli prostřednictvím těchto internetových stránek  („internetové stránky“) a souvisejících služeb („služby“) v souladu se všemi zákony a předpisy na ochranu osobních údajů, zejména v souladu s: (i) ) zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů; (ii) nařízení EU č. 679 ze dne 27. dubna 2016 (tzv. obecné nařízení na ochranu osobních údajů neboli GDPR; General Data Protection Regulation), které nabývá účinnosti 25. května 2018, a (iii) všemi dalšími zákony, nařízeními, předpisy nebo ustanoveními vydanými příslušnými národními a evropskými úřady na ochranu osobních údajů – dále společně označovanými jako „legislativa na ochranu osobních údajů.“
Vezměte, prosím, na vědomí, že služby mohou kromě jiného zahrnovat také možnost účastnit se soutěží o ceny, loterií, akcí a/nebo jiných iniciativ organizovaných případ od případu společností, a také ve spolupráci se skupinou.

1. NA KOHO A NA CO SE VZTAHUJÍ TYTO ZÁSADY OCHRANY SOUKROMÍ?

Společnost je správcem osobních údajů (tj. veškerých informací souvisejících s identifikovanou nebo identifikovatelnou fyzickou osobou označovanou jako subjekt údajů), které od vás a o vás získáváme prostřednictvím internetových stránek a služeb, a které zpracováváme v souladu s podmínkami uvedenými v těchto zásadách ochrany soukromí.
Tyto zásady ochrany soukromí i zásady pro používání souborů „cookies“ se vztahují na všechny uživatele včetně těch, kteří internetové stránky služeb používají, aniž by se registrovali nebo si objednali konkrétní službu.

2. JAKÉ TYPY OSOBNÍCH ÚDAJŮ O VÁS SHROMAŽĎUJEME?

Společnost shromažďuje (1) údaje, které jste jí dobrovolně poskytli, (2) údaje o aktivitách získávané při vašich návštěvách stránek nebo služeb a vaší interakci s nimi a (3) další informace. Společnost od vás a o vás získává zejména následující údaje:

  1. Registrační údaje: získávané zejména prostřednictvím našeho registračního formuláře.
  2. Údaje, které jste dobrovolně poskytli společnosti: vaše osobní údaje (jako jsou jméno a příjmení, e-mail, adresa, telefonní číslo atd.) můžeme shromažďovat, pokud prostřednictvím kontaktního formuláře, který je k dispozici na internetových stránkách, zašlete svůj požadavek, pokud si registrujete na stránkách účet, nebo pokud jste ochotní využívat námi poskytované služby;
  3. Informace o aktivitě: pokud používáte naše internetové stránky a služby, můžeme o těchto návštěvách shromažďovat určité informace. Naše servery například přijímají a zaznamenávají informace o vašem počítači, zařízení, prohlížeči, a to včetně vaší případné IP adresy, typu prohlížeče a dalších informací o softwaru a hardwaru, abychom vám umožnili připojení na naše stránky nebo k našim službám. Pokud na internetové stránky nebo ke službám přistupujete z mobilního nebo jiného zařízení, můžeme získat i informace o jedinečném identifikátoru daného přístroje, geolokační údaje nebo jiné transakční informace související s daným zařízením. Mohou být shromažďovány i soubory cookies a další data sledující aktivitu (např. soubory cookies v prohlížeči, pixely, beacony a technologie Adobe Flash včetně souborů cookies). Tyto technologie mohou být používány i ke shromažďování a uchovávání informací o tom, jak používáte internetové stránky nebo služby, tedy o vámi navštívených stránkách, prohlíženém obsahu, vámi prováděném vyhledávání a reklamách, které jste viděli. Více informací naleznete v zásadách pro používání soboru cookies.
  4. Informace z jiných zdrojů. Shromažďované informace můžeme doplnit o informace z jiných zdrojů, jako jsou veřejně dostupné informace a komerčně dostupné zdroje.

Pokud vás informace, které jsme od vás nebo o vás získali, přímo nebo nepřímo neidentifikují jako konkrétní osobu (např. surová, agregovaná nebo anonymizovaná data), můžeme tyto informace používat za jakýmkoli účelem nebo je sdílet se třetími stranami, a to v rozsahu dovoleném platnou legislativou na ochranu osobních údajů.
Neshromažďujeme:

  • Zvláštní kategorie osobních údajů: žádáme vás, abyste nám na internetové stránky, ke službám ani na jiná místa a ani jejich prostřednictvím nezasílali a nesdělovali žádné informace, které jsou klasifikovány jako zvláštní kategorie osobních údajů (tedy čísla sociálního pojištění, informace související s rasovým nebo etnickým původem, politickými názory, náboženstvím nebo vyznáním, zdravotním stavem, trestním rejstříkem nebo členstvím v odborové organizaci).
  • Propojené služby. Služby mohou být také přes odkaz propojeny na stránky provozované nepřidruženými společnostmi a mohou být nosičem reklamy nebo nabízet obsah, funkce, hry, zpravodaje, soutěže nebo sázkové hry či aplikace vyvinuté a provozované nepřidruženými společnostmi. Naše společnost nenese odpovědnost za zásady ochrany soukromí uplatňované nepřidruženými společnostmi; jakmile opustíte naše služby, nebo pokud kliknete na reklamu, měli byste se seznámit se zásadami ochrany soukromí takové jiné společnosti.

3. PROČ SHROMAŽĎUJEME VAŠE OSOBNÍ ÚDAJE?

Osobní údaje, které od vás a o vás získáváme, zpracováváme, abychom:

  • vám umožnili používání internetových stránek a služeb;
  • mohli měřit a zlepšovat naše služby a jejich relevantní prvky;
  • zlepšili vaše pohodlí při používání internetových stránek a služeb;
  • vám mohli poskytovat zákaznickou podporu a reagovat na vaše dotazy;
  • splnili zákonné povinnosti (toto platí i o poskytování služeb), nebo abychom mohli reagovat na žádosti státních orgánů;
  • mohli chránit práva společnosti i ostatních: zejména mohou nastat případy, kdy může společnost poskytnout vaše osobní údaje, a to včetně situací, kdy je společnost v dobré víře přesvědčena, že je takové jejich zpracování nutné: (i) pro ochranu, prosazení nebo obhájení zákonných práv, soukromí, bezpečnosti nebo majetku společnosti nebo jejích zaměstnanců, zástupců a dodavatelů (včetně prosazování našich dohod a námi definovaných podmínek pro používání); (ii) pro ochranu bezpečnosti, soukromí a bezpečí uživatelů internetových stránek nebo služeb či veřejnosti a (iii) pro ochranu proti podvodům nebo za účelem řízení rizik;
  • vám mohli poté, co nám poskytnete dobrovolný souhlas, zasílat pro vás zajímavé marketingové a propagační informace v souladu s vašimi preferencemi a osobní volbou [SPOLEČNÝ SOUHLAS PRO MARKETINGOVOU KOMUNIKACI A PROFILOVÁNÍ];
  • mohli poté, co nám poskytnete dobrovolný souhlas, sdílet vaše údaje s našimi důvěryhodnými obchodními partnery včetně dalších společností ve skupině, a umožnili jim tak, aby vám zasílali svá obchodní sdělení.

Pokud vás informace, které jsme od vás nebo o vás získali, neidentifikují jako konkrétní osobu, můžeme tyto informace použít za dalším účelem nebo je sdílet se třetími stranami.

4. NA JAKÉM PRÁVNÍM ZÁKLADĚ ZPRACOVÁVÁME VAŠE OSOBNÍ ÚDAJE?

Jedná se o zpracování vašich osobních údajů za účelem:

  • Článku 3, ustanovení a) až d) těchto zásad ochrany soukromí, kdy je jejich zpracování nutné k provozování internetových stránek a poskytování služeb;
  • Článku 3, ustanovení e) těchto zásad ochrany soukromí, kdy je jejich zpracování povinné a vyžadují jej platné zákony;
  • Článku 3, ustanovení f) těchto zásad ochrany soukromí, kdy jsou zpracovávány na základě legitimních zájmů společnosti;
  • Článku 3, ustanovení g) těchto zásad ochrany soukromí, kdy jsou zpracovávány na základě vašeho dobrovolného souhlasu a, je-li to možné, v legitimním zájmu společnosti.

Tyto činnosti související se zpracováním údajů nejsou povinné a můžete se proti nim kdykoli ohradit, nebo můžete svůj souhlas odvolat podle postupu uvedeného v článku 10 těchto zásad o ochraně soukromí.

5. PO JAK DLOUHOU DOBU UCHOVÁVÁME VAŠE OSOBNÍ ÚDAJE?

Společnost bude vaše osobní údaje zpracovávat po nezbytně dlouhou dobu tak, aby byly naplněny zamýšlené účely uvedené v článku 3 výše. V každém případě se uplatní níže uvedené doby uchovávání údajů:

  • Údaje shromažďované pro účely článku 3, ustanovení a) až d) budou uchovávány po dobu nezbytně nutnou k tomu, abyste mohli používat internetové stránky nebo služby;
  • Údaje shromažďované pro účely článku 3, ustanovení e) budou uchovávány po dobu deseti (10) let tak, aby bylo možné reagovat na žádosti datových subjektů, a aby byly splněny požadavky platných zákonů a předpisů, stejné se bude vztahovat na služby;
  • Údaje shromažďované pro účely článku 3, ustanovení f) budou uchovávány po dobu nezbytně nutnou pro zajištění legitimních zájmů společnosti;
  • Údaje shromažďované pro účely článku 3, ustanovení g) budou uchovávány po dobu nezbytně nutnou pro dosažení účelu, za kterým byly původně získány, maximálně po dobu 12 měsíců;

6. JAK ZPRACOVÁVÁME VAŠE OSOBNÍ ÚDAJE?

Pokud jde o výše uvedené účely, údaje jsou zpracovávány jak elektronicky, tak manuálně a jsou chráněny prostřednictvím odpovídajícího zabezpečení. Přestože společnost používá pro zajištění ochrany osobních údajů, které má v držení, odpovídající administrativní, technická, osobní i fyzická opatření, aby je ochránila proti ztrátě, krádeži nebo neoprávněnému používání, poskytnutí nebo úpravám, nemůže zaručit, že budou vyloučena všechna možná kybernetická rizika.

7. KDO MÁ PŘÍSTUP K VAŠIM OSOBNÍM ÚDAJŮM?

Pro účely odpovídající účelům uvedeným v článku 3 těchto zásad ochrany soukromí, společnost může vaše osobní údaje poskytnout dále uvedeným kategoriím příjemců, kteří se nacházejí v Evropské unii nebo mimo Evropskou Unii, a to v souladu s omezeními uvedenými v článku 7 níže:

  • Ostatním společnostem ve skupině;
  • Třetím stranám – poskytovatelům služeb, kterým bylo svěřeno zpracování, a kteří byly řádně vybráni jako zpracovatelé nebo dílčí zpracovatelé, pokud toto vyžadují platné zákony (např. poskytovatelé cloudových služeb, další subjekty ze skupiny, poskytovatelé služeb, kteří pomáhají s poskytováním služeb nebo je podporují – tedy se například jedná kromě jiného o společnosti poskytující IT služby, experty, konzultanty a právníky – společnosti vzniklé sloučením nebo rozdělením podniků, nebo jinou formou transformace) atd.
  • Příslušným státním orgánům tak, aby byly naplněny platné zákony;
  • Důvěryhodným třetím stranám – obchodním partnerům, a to na základě vašeho výslovného souhlasu. Kategorie, do nichž se tito obchodní partneři řadí, jsou následující: (i) spotřební zboží; (ii) osobní hygiena; (iii) péče o krásu; (iv) péče o domácnost; (v) lepidla a těsnící materiály atd.

8. JSOU VAŠE OSOBNÍ ÚDAJE POSKYTOVÁNY DO ZAHRANIČÍ?

Vaše osobní údaje nebudeme poskytovat do zemí nacházejících se mimo Evropský hospodářský prostor.

9. NEZLETILÉ OSOBY MLADŠÍ 18 LET

Tyto internetové stránky neoslovují osoby mladší 18 let a společnost také vědomě neshromažďuje osobní údaje od osob mladších 18 let.

10. JAKÁ JSOU VAŠE PRÁVA V SOUVISLOSTI S OSOBNÍMI ÚDAJI?

Uživatel může kdykoli a zdarma využít a/nebo uplatnit dále uvedená práva:

  • Právo na informaci o účelu a způsobech zpracování údajů;
  • Právo na přístup k informacím;
  • Právo na získání kopie údajů uložených v jiných zemích a získání informací týkajících se místa, kde jsou jeho údaje uloženy;
  • Právo požádat o aktualizaci, opravu nebo sjednocení údajů;
  • Právo požádat o vymazání, anonymizaci nebo zablokování údajů;
  • Právo na omezení zpracování údajů;
  • Právo vznést námitku proti úplnému nebo částečnému zpracování údajů, a to i v případech, kdy probíhá formou automatizovaného individuálního rozhodování včetně profilování;
  • Právo na odvolání souhlasu se zpracováním údajů, a to kdykoli a bez překážek;
  • Právo na kontaktování inspektora pro ochranu údajů (Data Protection Officer);
  • Právo na zaslání stížnosti příslušnému národnímu orgánu pro ochranu osobních údajů nebo soudnímu orgánu.

Kromě výše uvedených práv, můžete od 25. května 2018 na základě nabytí plné účinnosti nařízení EU číslo 679 ze dne 27. dubna 2016 uplatňovat i níže uvedená práva:

  • Právo na přenositelnost údajů (tj. na získání elektronické kopie vašich osobních údajů, pokud budete chtít své osobní údaje přeposlat sobě nebo jinému poskytovateli);
  • Právo na omezení zpracování údajů.

 

Budete-li mít jako uživatel jakékoli pochybnosti, připomínky nebo stížnosti týkající se shromažďování osobních údajů nebo způsobů jejich využití, kontaktujte nás privacy@boltonczechia.cz

DODATKY A AKTUALIZACE

Tyto zásady ochrany soukromí jsou účinné od data uvedeného v úvodu. Společnost může tyto zásady ochrany soukromí upravovat formou dodatků a/nebo doplňovat i v důsledku následných dodatků a/nebo doplnění příslušné legislativy na ochranu osobních údajů. O těchto dodatcích vás bude daná společnost pravidelně předem informovat.